Javaslatok vonatos utazáshoz

Utazás vonattal, kössön utasbiztosítást

Az adventi-időszakban kiemelten szeretünk vonatra szállni és meglátogatni egy-két környékbeli várost. Van valami megmagyarázhatatlan romantikus és egyedi hangulata a vonatozásnak. Így sokan, akik autóval is közlekedünk, előszeretettel választjuk a vonatot, hiszen így már maga az utazás is egy különleges élményt nyújt.

 

Megtekintenénk a karácsonyi vásárt Bécsben vagy andalognánk egyet Prágában? Miközben forralt bort vagy forró teát szürcsölünk és átadjuk magunkat az adventi hangulatnak? Válasszuk a vonatot! Így nem kell bosszankodni a parkolás miatt, a megvásárolt ajándékok hazahozatala sem okoz jelentősebb gondot és a vezetés helyett gyönyörködhetünk az elsuhanó tájban.

 

Ha a vonatos utazás mellett döntünk, az alábbiakra figyeljünk, hogy az utunk valóban kellemesen teljen:

 

  1. Külföldi utazás előtt mindenképp tájékozódjunk az egyes országokban érvényes szabályokról, a konzuli szolgálat honlapján, különös tekintettel a beutazási feltételekre és korlátozásokra. Alaposan járjunk utána, hogy van-e bármilyen intézkedés az adott országban: kötelező karantén, vírusteszt, védőoltás, és mi a jelenlegi maszkviselési rendelet.

 

  1. Ellenőrizzük a vonatjegyeinket. Amennyiben online vettük meg, lehetőség szerint nyomtassuk ki őket. Ha pedig spontán döntöttük el, hogy vonatra szállunk, akkor érdemes 40 perccel az indulás előtt kiérni a pályaudvarra, hogy kényelmesen és aggódás nélkül vásároljuk meg a jegyünket.
  1. Indulás előtt 30 perccel érkezzünk meg a pályaudvarra, hogy nyugodtan elfoglalhassuk a helyünket.
  1. Bár a legtöbb távolsági vonaton található étkezőkocsi, melyet minden utas meglátogathat, a minőség és az árak eltérőek, ezért a kényelmünk érdekében csomagoljunk előre ételt és italt az útra. Extra tipp: novemberi-decemberi napokon jól tud esni egy forró tea a termoszunkban, miközben az elsuhanó tájat figyeljük.
  1. A fedélzeten vannak mosdók, általában kocsinként egy. Útközben nem mindig ellenőrzik a tisztaságot, így erre az esetre legyen nálunk papírzsebkendő és/vagy nedves-törlőkendő, kézfertőtlenítő, hogy a higiéniánk és a komfortérzetünk egész úton megfelelő legyen.
  1. Figyeljünk értékeinkre! A vonatkocsik egyik végén poggyászmegőrző területet szoktak kialakítani a nagyobb táskák számára. Ha nem szeretnénk megválni  a csomagunktól, akkor a felső tárolókra helyezzük a táskáinkat vagy tegyük az ülésünk alá, hogy ne legyen útban senkinek.
  1. Vigyünk magunkkal könyvet, újságot az útra. Ha gyerekekkel utazunk, készüljünk játékokkal a számukra.
  1. Ügyeljünk a teljes körű biztonságunkra és kössünk utasbiztosítást, hogy mindig és minden körülmények között biztonságban legyünk.

 

Biztosításod kösd meg akár most azonnal, online. Mi ebben is segítünk!

 

Jó utat kívánunk!

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben