A kényelmes buszos utazásokért

Utazás busszal, utasbiztosítással

Az év vége felé sok ember fejében megfordul, hogy még érdemes lenne valahova kiruccanni. Akár belföldre, akár külföldre, de még kell valamilyen élmény az idei évre. Legyen szó egy hétvégi kirándulásról vagy egy hetes pihenésről, ilyenkor sokszor szóba kerül a buszos utazás. Amennyiben busszal indulunk neki, mindenképp érdemes ezekre odafigyelnünk:

 

  • Figyeljünk a környezetünkre: Buszos utaknál a legfontosabb, hogy tudjunk alkalmazkodni és figyeljünk utastársainkra. Nagy eséllyel nem egyedül leszünk a buszon, így mindenképp legyünk tekintettel a többiekre. Ne hangoskodjunk vagy döntsük hátra az ülést, zavarva mások pihenését. Ha a busz elejében ülünk, akkor a sofőrre is legyünk tekintettel, hogy maximálisan a vezetésre tudjon koncentrálni. 

 

  • Legyen nálunk az összes szükséges okirat: Ellenőrizzük, mielőtt elindulunk otthonról. Kényelmetlen helyzet alakulhat ki, ha ezt nem tesszük meg és egy esetleges határellenőrzésnél derül ki, hogy otthon felejtettük. Ezzel nem csak magunknak, de utastársainknak is hosszú, kényelmetlen perceket, vagy órákat fogunk okozni. 

 

  • Étel és ital: Készüljünk elegendő étellel és itallal a kényelmünk érdekében. A teát és a sört kerüljük, mert azok gyorsan átfutnak rajtunk, és ha nincs WC a buszon, szintén kínos pillanatokat élhetünk át. 

 

  • Kényelmes öltözék: Saját komfortérzetünk érdekében a legjobb, ha kényelmes öltözékben vágunk neki az útnak. A szűk farmer ilyenkor kerülendő. Olyan lábbelit válasszunk, amelyből könnyen ki tudunk bújni, és egyszerűen vissza is vehetjük! A választott cipő ne legyen szűk, mert a hosszú út alatt a lábaink bedagadhatnak. 

 

  • Higiénia: Nedves kéztörlő, kézfertőtlenítő, papírzsebkendő, WC papír se maradjon otthon, hosszabb útnál pedig fogkefe és fogkrém is ajánlott. 

 

  • Időtöltés: Menet közben érdemes a tájat figyelni, rengeteg szép helyet fedezhetünk fel. Jó társunk lehet egy könyv, magazin, kedvenc zenei albumunk - utóbbi szigorúan fej- vagy fülhallgatóval!

 

  • Biztonság: társas utazásoknál, főleg buszos utak esetén ajánlott olyan bőröndöt magunkkal vinni, amelyik bírja a strapát, hisz a rakodótér általában szűkös, egymás tetején, összezsúfolva utaznak velünk a bőröndjeink, melyek könnyen karcolódnak és sérülnek a poggyásztérben. Az utastérben velünk lévő kézipoggyászainkra érdemes folyamatosan ügyelni, ha leszállunk megpihenni és kinyújtózni, akkor vigyük magunkkal vagy vegyük ki belőlük a fontosabb értékeket, papírjainkat és pénzünket. A kockázatokat nem tudjuk nullára csökkenteni , de lehetünk felelősek, így minden esetben ajánlott utasbiztosítást kötni. 

Kalandra fel! Jó pihenést kívánunk! smiley

 

Az e-utas csapata pedig segíti az utazásod a gyors és egyszerű utasbiztosítással, amelyet ITT és MOST megköthetsz!

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben