Utazás kisállattal: útlevél, óvintézkedések és utasbiztosítás

Utazásodhoz mindig köss utasbiztosítást!

2024. október 17. csütörtök

 

Sokan külföldi útjukra is magukkal viszik kedvencüket, hiszen egyre több szállás és vendéglátóhely vallja magát állatbarátnak. Utazásod megtervezésekor azonban nemcsak az úticélt és a szállást kell figyelembe venni, hanem az állatokra vonatkozó beutazási szabályokat, az egészségügyi előírásokat és az esetleges állatorvosi ellátások költségeit is. A külföldi állatorvosi kezelések komoly megterhelést jelenthetnek a pénztárcádnak, ezért érdemes felkészülten útnak indulni. Cikkünkben ismertetjük, milyen dokumentumokra és intézkedésekre van szükség, illetve miért fontos, hogy utasbiztosításodat kisállatokra vonatkozó fedezettel egészítsd ki.

 

A jelenlegi utasbiztosítások között biztosítási fedezet köthető a kedvtelésből tartott kutyákra, macskákra és vadászgörényekre. Ilyen biztosítással nemcsak te, hanem kedvenced is biztosítási védelmet kap. Ez esetben a kisállat tulajdonosa a Biztosított, vagyis arra a személyre kell kötni a biztosítást, aki az állatorvosi könyvben tulajdonosként szerepel. A biztosítás megkötésének feltétele, hogy az utazásban részt vevő állat rendelkezzen mikrochip-pel, veszettség elleni oltással és az állatorvos által kiállított állatútlevéllel. Utóbbit egy rövid vizsgálat után bármely, engedéllyel rendelkező állatorvos kiállíthatja. Az útlevél érvényességének feltétele minden esetben a veszettség elleni védőoltás megléte.

 

Mire térít a kisállat-biztosítás?

 

Az ilyen fedezettel kiegészített utasbiztosítás téríti a külföldön felmerülő betegség vagy baleset kapcsán szükséges állatorvosi ellátás, a gyógyszerek és a visszautazás számlával igazolt költségeit. Fontos megjegyezni, hogy a biztosítók nem térítik az ivartalanítás, a védőoltások, a kozmetikai beavatkozások, az örökletes betegségekre visszavezethető és a vemhességgel kapcsolatos állatorvosi költségeket, továbbá a meglévő betegség kiújulásával vagy az utazás előtti balesettel kapcsolatos orvosi kezeléseket. A szerződést a 6 hónapnál idősebb, de 7 évesnél fiatalabb egészséges állatokra lehet megkötni. A kárigénylés online vagy postai úton tehető meg, és az igénybejelentő nyomtatványhoz csatolni kell az állatútlevél, az állatorvosi igazolás másolatát, valamint az eredeti számlát a sürgősségi ellátásról. A kisállatokkal kapcsolatos káresemények költségeit a biztosító utólagosan téríti.

 

Óvintézkedések: Mit tehetsz négylábú kedvencedért az indulás előtt?

 

Az úticél megválasztása előtt mindig nézz utána a célország kisállatokra vonatkozó beutazási szabályainak. Bel- és külföldön egyaránt jó szolgálatot tehet egy olyan nyakörv, melyen fel van tüntetve az állat neve és a telefonszámod. Ne feledd, hogy a repülőgép fedélzetére kisállat csak akkor vihető fel, ha az terápiás háziállat, vagy, ha hordozóval együtt nem haladja meg a 8 kg-ot. A nagytestű állatok kizárólag a csomagtérben utazhatnak. 

 

Ne csak saját biztonságodra légy figyelemmel, köss biztosítást kisállatodra is. A kisállat-biztosítás fedezettel kiegészített utasbiztosítás plusz nyugalmat ad – nem kell aggódnod amiatt, hogy egy váratlan orvosi számla tönkreteszi a kikapcsolódást. Kalkulátorunk segít megtalálni a legmegfelelőbb biztosítást.

 

Kellemes időtöltést kíván az Eurorisk csapata!

 

https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben