Utasbiztosítás 70 év felett? – Mit érdemes tudni az idősek utasbiztosításáról?

Utazásodhoz mindig köss utasbiztosítást!

2024. február 16., péntek

 

Sokan vannak, akik a nyugdíjas éveiket is szeretnék aktívan, utazással tölteni, így joggal merül fel a kérdés: vajon köthető-e utasbiztosítás 70 vagy akár 80 év felett? Mivel ebben az életkorban már magasabb a balesetek és a hirtelen egészségromlás kockázata, fontos, hogy alaposan körüljárjuk a témát. Cikkünkben megválaszoljuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

 

Köthető-e utasbiztosítás 70 vagy akár 80 év felett?

Természetesen igen, az idősek és a krónikus betegek is igénybe vehetnek utasbiztosítást. Az életkornak a kockázatok szempontjából van jelentősége, hiszen teljesen más kockázatok vonatkoznak egy 16, egy 25 vagy egy 75 éves utazóra.

 

Milyen feltételekkel, díjakkal köthető nyugdíjasként utasbiztosítás?

A feltételek biztosítótól függően változhatnak, általánosságban azonban elmondható, hogy az ilyen típusú biztosítások esetében a biztosítási díjak valamivel magasabbak lehetnek, mivel a kockázat is nagyobb. Ettől függetlenül a biztosítás díja még így is alacsonyabb, mint egy egészségügyi vészhelyzet, egy orvosi ellátás, vagy egy poggyászkár saját erőből történő rendezése.

 

A biztosítók általában 70 vagy 80 évben szabják meg azt a korhatárt, amelyen felül csak speciális feltételekkel köthető utasbiztosítás, és az sem ritka, hogy 20-30 napban maximalizálják az utazás időtartamát. Az idős utazók számára gyakran eltérőek a fedezeti limitek is, valamint előfordulhat, hogy 70 vagy 80 év felett már csak balesetből eredő kórházi ellátást térítenek, betegségből eredőt nem, vagy csak abban az esetben, ha az utazást a biztosított szakorvosa jóváhagyta.

 

Milyen feltételek vonatkoznak a krónikus betegekre?

Az életkor előrehaladtával sajnos egyre nagyobb a kockázata bizonyos betegségek kialakulásának, éppen ezért a biztosítók meg is kérhetik az ügyfelet, hogy töltsön ki egészségügyi kérdőívet. A krónikus betegségből eredő kórházi ellátás költségére a legtöbb biztosítónál speciális szabályok vonatkoznak: van, ahol automatikusan kizárás alá esik, és van, ahol a térítés feltétele, hogy a meglévő betegség az elmúlt 12 hónapban nem szorult kezelésre. Emiatt a krónikus betegségben szenvedőknek szintén nagyon fontos az igényeiknek megfelelő utasbiztosítás megkötése. Krónikus betegségek (pl. szív- és érrendszeri probléma, sclerosis multiplex) esetén további igazolásokra is szükség lehet a biztonságos utazáshoz. Cukorbetegek például csak akkor vihetnek fel inzulinos fecskendőt a gépre, ha arról rendelkeznek orvosi igazolással.

 

Ha rendszeresen gyógyszert szedünk, indulás előtt tájékozódjunk arról, hogy az orvosi igazolással szabadon bevihető-e az adott országba. Az utasbiztosítás megkötése előtt pedig feltétlenül tájékoztassuk a biztosítót az egészségügyi állapotunkról, szánjunk időt az egyes biztosítói feltételek részletes tanulmányozására és a kalkulációra, hogy azt a megoldást válasszuk, amely a leginkább megfelel az igényeinknek.

 

Utasbiztosítás online díjkalkuláció és szerződéskötés kényelmesen, akár indulás előtt azonnal:

https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

Kellemes és biztonságos kikapcsolódást kívánunk!

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben