Tudtad, hogy van olyan sziget, ahol a kormány fizet a turistáknak azért, hogy odautazzanak?

Utazásához mindig kössön utasbiztosítást!

Erre biztosan nem gondoltál volna, pedig valóban létezik olyan hely a világban, ahol neked fizetnek, hogy meglátogasd az országot. De vajon melyik ország lehet ez a hely, és miért éri meg ez a kormányának?

 

Tajvanon a kormány célja, hogy a sziget 2023-ban hatmillió turistát vonzzon, 2024-ben kétszer ennyit, 2025-ben pedig több mint 10 millió látogatót szeretnének vendégül látni. Az ennek érdekében bevezetett intézkedések szerint minden turistának, aki idén Tajvanra látogat, fejenként 165 dollárt, azaz nagyjából 60 ezer forintnyi összeget fizetnek. A kelet-ázsiai sziget az utazásszervező csoportoknak is pénzjutalmat ajánl fel, amennyiben turistákat visznek az országba.

 

De miért szükséges a turisztikai szempontból egyébként kedvelt szigetnek ilyen intézkedéseket hoznia? 2023-ban több ország is jóval népszerűbb utazási cél lett Tajvannál, így a sziget szeretne visszatérni újra az elsők közé. A visszaesést leginkább a koronavírus járvány alatt lehetett érzékelni, és a tendencia még mindig tart.

 

A Tajvani Turisztikai Hivatal statisztikájából kiderült, a sziget 2022-ben alig 900 ezer turista úti célja volt, a legtöbbjük Vietnamból, Indonéziából, Japánból és az Egyesült Államokból érkezett. Ezek a számok töredékei a 2019-es adatoknak, amikor Tajvan rekordszámú, 11,8 millió utazót vonzott, 7 százalékkal többet, mint az előző évben. A sziget csak 2022 októberében oldotta fel a beutazási korlátozásokat, amelyeket a koronavírus-járvány miatt vezetett be.

 

A tajvani kormány egyelőre nem közölte, hogy a program mikor indul, de érdemes észben tartani, hiszen ez egy nagyszerű lehetőség: felfedezünk egy egzotikus szigetet, és közben még költőpénzt is kapunk érte.

 

Bármerre is utazunk, azt utasbiztosítással tegyük! 

Utasbiztosítás online díjkalkuláció és szerződéskötés kényelmesen, akár indulás előtt azonnal:

https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben