Taxizás külföldön - hogyan is érdemes?

Utazásához mindig kössön utasbiztosítást!

Sokak számára ismerős lehet az érzés, amikor külföldön taxiba szállunk, majd elbizonytalanodunk, hogy a taxis át akar-e verni. Hallottál már ezzel kapcsolatban történeteket vagy jártál már hasonló cipőben? Szerencsére van egy jó hírünk: némi felkészüléssel és tudatossággal ezek a stresszes helyzetek elkerülhetők. Cikkünk segít eligazodni a biztonságos közösségi taxik és a taxi-alkalmazások világában.

 

Uber külföldön… miért ne?

 

Az Uber az egyik legismertebb közösségi taxiszolgáltatás a világon. Az Uber árai általában 50-60 százalékkal alacsonyabbak, mint a hagyományos taxiké, a bizalmat az is növeli, hogy az alkalmazás előre kikalkulálja a fuvar díját is. Nem kell aggódnod a magas ár miatt, mert az Uber átlátható és megbízható, sokan használják. Az alkalmazás segít kommunikálni a sofőrrel, még ha idegen nyelven beszél is. Nem kell pánikba esned, hogy nem jutsz el a célállomásra, vagy ha változtatni szeretnél az útvonalon. A fuvarrendelésed egyszerűen, az alkalmazáson keresztül intézheted, a fizetés automatikusan, a regisztrált fizetési móddal történik. Így könnyen kiválthatod a készpénzzel való fizetési módot.

 

Easy Taxi vagy MyTaxi?

 

A MyTaxi hasonló előnyöket kínál, mint az Uber, de kevésbé ismert a fiatalok körében. Az alkalmazás révén könnyedén rendelhetsz taxit, és a fizetés is egyszerűen történik az alkalmazáson keresztül, hasonlóan, mint az Uber esetében. Ráadásul, ha szerencséd van, akár féláron is utazhatsz, mivel sokszor van kedvezmény vagy egyéb promóció az applikáció népszerűsítése érdekében.

Az Easy Taxi főként fejlődő országokban működik és hasonló előnyöket kínál, mint a nagyobb szolgáltatások. Ha olyan helyre utazol, ahol az Uber nem elérhető, az Easy Taxi lehet a megoldás. Az elvei azonosak a két másik, már említett társával, csak a színvonal némileg alacsonyabb.

 

Mire ügyelj, ha taxit veszel igénybe külföldön?

 

  • Győződj meg róla, hogy letöltötted az alkalmazást és regisztráltál is!
  • Ellenőrizd az alkalmazás által kalkulált fuvardíjat, hogy ne érjenek meglepetések, illetve, hogy a megadott bankkártya adataid érvényesek-e.
  • Használd az alkalmazást a sofőrrel való kommunikációhoz.
  • Legyél óvatos, semmire nincs garancia, csalók sajnos mindenhol előfordulhatnak.
  • Értékeld és írd meg a véleményed az utazásról, hogy ezzel segíts másoknak is!

 

Ha nem szeretnél kellemetlen meglepetéseket, ne csak a taxi-applikációkkal készülj fel alaposan a külföldi utakra, hanem utasbiztosítással is. Online utasbiztosítás kalkulátorunk segít az ajánlatok összehasonlításban és a legjobb választásban: https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben