Repülő és autó helyett – Hová érdemes vonattal utazni?

Mindig kössön utasbiztosítást!

A repülés gyors és kényelmes megoldás, akad azonban egyéb lehetőség is, ha a gépünk esetleg túl későn vagy épp túl korán indulna.

Az autó egy állandó opció, de ne felejtsünk el kalkulálni az üzemanyagköltséggel, az autópályadíjjal, az egyéb utazási költségekkel és az esetleg sok órás vezetés következményeivel.

 

A vonat hallatán sokaknak elsőként a rendszeres késések, a régi, rossz állapotú, koszos vagonok és a tömeg jut eszébe. Az utóbbi időszakban azonban a vasút sokat fejlődött, modernizálódott. Az új típusú vonatok már alacsony padlósak és elmondható róluk, hogy többnyire ergonómikusak, tiszták, légkondicionáltak és wifi is elérhető rajtuk. Megfontolandó tehát egy többórás utat vonattal megtenni. Ilyen esetben az utazással töltött idő sem vész kárba, ez idő alatt lehet olvasni, kikapcsolódni, zenét hallgatni, de akár dolgozni is – és a büfékocsit se felejtsük el!

 

Merre érdemes vonattal utazni?

A környező országok közül szinte bármerre! Az egyik legjobb választás például Pozsony – átszállás nélkül, kétóránként járnak vonatok, amelyekre online is könnyen tudunk jegyet vásárolni. A retúr utak felnőtteknek már 19 eurótól elérhetők.

 

Németország közkedvelt úticél az év bármely szakában. Az egyik legjobb célállomás München, a bajor főváros és környéke. Közvetlen éjszakai járatokra is lehet jegyet foglalni, de ezek kissé drágábbak, az utazás pedig körülbelül 9-10 óra időtartamú.

 

Svájcba hasonló áron juthatunk el, mint Németországba. Zürichbe ugyanúgy éjszakai vonatok visznek, szintén átszállás nélkül. Az oda-vissza utak 138 eurótól kezdődnek, ha kényelmesen, hálókocsiban akarunk utazni.

 

Ha Ausztriába vágyunk, nem kell sokat gondolkodni: Salzburg railjet-tel mindössze 5 óra utazás.

 

A számos úticél között szerepelhet Szlovénia is, a fővárosba szintén pár óra alatt repít el a vonat. Emellett Ljubljanában rendkívül kedvező áron találunk szállást is, szuper hely egy hosszú hétvégés kikapcsolódásra.

 

Még lehetne sorolni a jobbnál jobb úticélokat, de semmiképp se felejtsd el az utasbiztosításod! Kalkulátorunk segít a választásban:

 

https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben