Őszi túrák sérülések nélkül

Fontos az elővigyázatosság!

2024. szeptember 20., péntek

 

Ősszel az erdők csodálatos színeket öltenek. Sokan indulnak ilyenkor családi kirándulásra. Bármennyire is idillinek tűnik egy ilyen közös program, az őszi túrák veszélyeket is rejtenek magukban. Különösen, ha gyerekekkel vágsz neki a túrának, fontos, hogy felkészülj a váratlan helyzetekre, akár egy megfelelő biztosítással is.

 

A csúszós levelek, a síkos kövek, és a hűvös időjárás mind hozzájárulhatnak egy balesethez. Egy pillanatnyi figyelmetlenség, és máris megtörténhet a baj: egy kificamodott boka, esés miatti sérülés vagy rovarcsípés. Az ilyen balesetek nemcsak a túrát ronthatják el, hanem hosszabb távú következményekkel is járhatnak.

 

A biztonság érdekében ezekre érdemes figyelni

 

Megfelelő ruházat és lábbeli: Az őszi erdőben a hőmérséklet változó, ezért réteges öltözködéssel készülj. A csúszásmentes, vízálló túracipő nagyon ajánlott.

 

Elsősegélycsomag: Minden túránál legyen nálad elsősegélycsomag, a legszükségesebb kellékekkel. Lehetőség szerint tartalmazzon sebtapaszt, rugalmas pólyát, ollót, csipeszt, kéz- és sebfertőtlenítőt, ami egy kisebb sérülés ellátásához szükséges.

 

Utasbiztosítás: Egy megfelelő biztosítás fedezi a váratlan egészségügyi kiadásokat, és védelmet nyújt, ha baleset történik a túra során. Gondolj rá úgy, mint egy biztonsági hálóra, amely megvédi a családodat, és lehetővé teszi, hogy nyugodtan élvezhesd a természetet. Az utasbiztosítás nem csak külföldi utakra való – belföldi kirándulások esetén is nagy segítséget nyújthat.

 

Túraterv: Mindig tájékozódj a tervezett túraútvonalról. Fontos, hogy ismerjétek a környéket, és legyen nálatok térkép vagy navigációs eszköz (természetesen a mobiltelefon is megteszi), hogy ne tévedjetek el.

 

Felkészülés a gyerekekkel: A gyerekek hajlamosak elkalandozni. Mielőtt útnak indultok, beszéljetek arról, hogyan viselkedjenek az erdőben, és mi a teendő, ha valaki eltéved.

 

Gondoskodj a család biztonságáról, köss utasbiztosítást, hogy az őszi túrák minden pillanatát aggodalom nélkül élvezhesd. Használd utasbiztosítási kalkulátorunkat:

 

https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

Kellemes időtöltést kíván

az E-utas.hu csapata

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben