Népszerű hazai látványosságok osztálykiránduláshoz

Az utasbiztosítást osztálykiránduláshoz se felejtsük el!

A kora őszi kedvező időjárásnak köszönhetően sok iskola használja ki a lehetőséget, hogy tanulóit természetközeli oktatásban részesítse. Persze az osztálykirándulások zöme is ebben az évszakban esedékes. Melyek a legkedveltebb hazai célpontok, ahová érdemes osztálykirándulást szervezni, és ahonnan biztosan felejthetetlen élményekkel telve érkeznek haza a gyerekek? Összegyűjtöttünk néhányat:

 

 

Lillafüred

Magyarország egyik gyöngyszeme, egy kis ékszerdoboz a Bükki Nemzeti Park területén elhelyezkedő település. Gyönyörű természeti értékek rejlenek itt, például az Anna-vízesés, a Szent-István barlang, az Anna-barlang. Egy közös túra a Bükkben, érintve a felsorolt látványosságokat, igazi kikapcsolódást jelenthet a gyerekek számára. Kényelmes rövid sétautak vezetnek végig, menet közben számtalan program is kínálkozik: csónakázás a Hámori-tavon, a bazársorok meglátogatása, libegőzés, séta a függőkertben. Az ősz beköszöntével az erdő is ezerszínű lombozatot ölt, mindennek köszönhetően méltán válik sok-sok iskolai osztály kedvelt kirándulóhelyévé ez a környék.

 

Balaton-felvidék

A Balaton egész térsége számtalan programlehetőséget rejt, télen-nyáron egyaránt. Rengeteg kastélyrom, történelmi emlékhely őrzi Magyarország múltját, a kilátók csodaszép panorámát nyújtanak, számtalan állatsimogató-rezervátum ismerteti meg a gyerekekkel a térség állatait. A kisebb-nagyobb múzeumok a falusi régmúltat idézik fel vagy a természeti értékek megőrzésének módját mutatják be. Jónéhány felújított vízimalom, kilátó, kastély és erdei szállás várja a látogatókat. A Káli-medence hazánk egyik legkedveltebb turisztikai célpontja, így bátran ajánljuk osztálykirándulásra is.

 

Kis-Balaton

Tovább haladva nyugat felé Fekete István regényei, a Tüskevár és a Téli berek helyszínére érünk, amiket a kisebb korosztály is ismerhet. Matula bácsi kunyhója élőben is megtekinthető, ahogyan a Fekete István Emlékház is, amely a magyar író életének és munkásságának emlékeit őrzi. A Kányavári-sziget fahídja sincs innen messze, nem túl hosszú, kényelmes séta tehető a szép fenyvesekkel szegélyezett tanösvényen.

 

Zemplén és Kelet-Magyarország

Ha az osztály Zemplénbe indul, a természetjárás mellett a kalandpark lehet a fő célpont, ahol bobpálya és több kötélpálya várja a bátrabb gyerekeket. A Zempléni-hegységtől délebbre pedig az ország egyik legszebb állatkertje, a Nyíregyházi Állatpark tekinthető meg. Készüljünk rá, hogy az állatkert hatalmas mérete miatt nem járható be egyetlen nap alatt, és a körülötte fekvő Sóstói-erdő is csodás kalandokat kínálhat az iskolai csoportoknak, erdei tornapályájával, játszóterével és szalonnasütő helyeivel.

 

Bárhová is tervezzük az idei osztálykirándulást, ne csak finom szendvicset és elegendő innivalót csomagoljunk gyermekünknek, hanem legyen érvényes és mindenre kiterjedő utas- vagy balesetbiztosítása, akár busszal akár, vonattal utazik. Az utasbiztosítás leginkább akkor fontos, ha az országhatáron túl - Erdélyben vagy a szomszédos Szlovákiában, Ausztriában - van az osztálykirándulás célpontja.

 

Online utasbiztosítás kalkulátor, ahol minden utazó megtalálja a számára legjobb utasbiztosítást:

https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

Csoportos utazás biztosításához, kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat: +36 1 585 8888

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben