Milyen feltételekkel köthető utasbiztosítás kismamaként?

Utazásodhoz mindig köss utasbiztosítást!

2024. június 20., csütörtök

 

Utazásra készülsz a babavárás alatt? A várandósság különleges állapot, de a gyermekvárás miatt nem kell lemondanod az utazásról. Ilyenkor azonban érdemes jobban odafigyelned a biztonságodra, például egy megfelelő utasbiztosítással, amelynek feltételeiről célszerű előre tájékozódni. Enélkül egy esetleges komplikáció jelentős mértékben befolyásolhatja az utazáshoz kapcsolódó költségeket.

 

Az orvosok szerint a második trimeszterben a legbiztonságosabb a légi közlekedés várandósság esetén. Ilyenkor már elmúlnak az első trimesztert általában jellemző gyötrő tünetek, megnő a kismama energiája, de a szülés időpontja is elég messze van még. Utazás előtt azonban érdemes felkeresni az orvosod, ugyanis az ő szava az irányadó. Ha egzotikus országba készülsz, szintén kérd ki orvosod véleményét a szükséges védőoltásokról, és arról, hogy a vakcinák biztonságosan beadhatók-e a terhesség alatt. Utazás során legyenek nálad az egyes konzultációkról, vizsgálatokról kapott dokumentumok.

 

Amikor a biztosító nem vállal kockázatot, nem fizet

 

A biztosítótársaságok nem tekintik kockázatnak a várandósságot önmagában, így díj szempontjából nem beszélhetünk megkülönböztetésről, azonban a biztosítás csak a sürgősségi ellátás költségét fedezi.

 

A terhesség utolsó heteire nem nyújt fedezetet, mivel az utolsó néhány hétben a szülés megindulása már nem véletlenszerű esemény. (De azért akad olyan biztosító is, akire a terhesség bármelyik hetében lehet számítani – éppen ezért fontos alaposan átolvasni a feltételeket.)

 

A külföldön történő váratlan szülésnél a biztosító a szülést levezető orvos szakvéleménye alapján dönti el, téríti-e költségeket vagy megtagadja a kifizetést. Amennyiben a szülőorvos 27. heti vagy az utáni terhességet állapít meg, a szülés díját neked kell kiegyenlíteni.

 

Egyes biztosítótársaságok kockázatviselése nem terjed ki olyan megbetegedésekre, balesetekre, amelyek oka egészben vagy részben a kockázatviselés kezdete előtt fennálló egészségi állapot miatt következik be (pl. veszélyeztetett terhesség esetén a biztosítás nem nyújt fedezetet az ezzel kapcsolatos sürgősségi ellátásokra).

 

Ha fennáll az alábbiak valamelyike, akkor az utazásnak kiemelt kockázata van:

  • Korábbi vetélés

  • A méhnyak elégtelensége

  • korábbi méhen kívüli terhesség

  • Koraszülés, vagy korai burokrepedés

  • Ikerterhesség

  • A magzat növekedési rendellenessége

  • Magas vérnyomás, cukorbetegség

  • 35 év feletti első terhesség

 

Hogy az út minden szempontból nyugodtan teljen, fontos, hogy tájékozódj a helyi egészségügyi ellátásról, és rendelkezz a megfelelő, személyre szabott utasbiztosítással! Különböző társaságok különböző biztosítási feltételeket nyújtanak a kismamák részére – kalkulátorunkkal könnyedén kiválaszthatod, melyikre van szükséged:

https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

Balesetmentes, kényelmes utazást kíván az E-Utas csapata!

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben