Mi szóltunk: ne indulj útnak utasbiztosítás nélkül! Harmadával nőtt az utasbiztosítási károk összege

Mindig kössön utasbiztosítást!

Azzal már nem mondunk újat, hogy utasbiztosítás nélkül nem ajánlott útnak indulni. A biztosítás védelmet nyújthat az utazás során bekövetkező különféle károk esetén. A betegség, a baleset, a poggyász elvesztése vagy ellopása, a kényszerű útlemondás mind jelentős anyagi terhet róhat az utazóra, ezért egy utasbiztosítás óriási segítséget jelenthet.

 

Talán már meg sem lepődünk azon, hogy az elmúlt egy évben felpörgő infláció a síbiztosítások kártérítéseinél is jelentkezik. Míg tavaly átlagosan 150 ezer forintot fizetett ki az UNION Biztosító egy síelés során megbetegedő vagy balesetet szenvedő ügyfél ellátására, illetve a különböző anyagi károkra (a poggyász vagy a sífelszerelés eltűnésére, vagy az autó meghibásodására), addig a biztosító legfrissebb számai szerint az idei szezonban már 50 ezer forinttal többet, átlagosan 200 ezer forintot teljesített az UNION egy átlagos kárbejelentés után. 

 

„Ausztriában például extrém áremelkedésekkel találkozhatunk: az a helikopteres mentés, ami 2019-ben még 4 ezer euró, azaz mai árfolyamon mintegy másfél millió forint volt, az idén februárban már 8-10 ezer euróba, azaz közel 4 millió forintba is kerülhetett. Nyugati szomszédunknál a magánegészségügyi ellátók is drágultak 2019-hez képest, igaz, az előbbinél kisebb mértékben, mintegy 25-30 százalékkal” - mondja Szabó Tamás, az UNION utasbiztosítási üzletágának vezetője. „Amennyiben nincs Európai Egészségbiztosítási Kártyánk és azt kiegészítő síbiztosításunk, különösen drága hely Ausztria: egy járóbeteg-ellátás 500-700 euróba kerül, míg egy műtét átlagosan 16 ezer euróra rúg” - teszi hozzá.

 

Az egyes esetek között persze milliós különbségek is lehetnek, és bizonyos területeken még ennél is nagyobb a drágulás - mutatják az UNION Biztosító statisztikái.

Látható tehát, hogy utasbiztosítás nélkül elindulni a legnagyobb luxus. Egy-egy szerencsétlen eset több millió forintunkba is kerülhet, ha nem rendelkezünk a megfelelő biztosítással. 

Bármerre is utazunk, azt utasbiztosítással tegyük! 

 

Utasbiztosítás online díjkalkuláció és szerződéskötés kényelmesen, akár indulás előtt azonnal:

https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben