Kína kísérleti jelleggel vízummentes belépést biztosít Magyarország állampolgárai számára

Mindig köss utasbiztosítást!

2024. június 7., péntek

 

Kína tavaly novemberben jelentette be, hogy Franciaország, Németország, Olaszország, Hollandia, Spanyolország és Malajzia állampolgárait ideiglenesen mentesíti a vízumkötelezettség alól, amennyiben üzleti, turisztikai célból vagy rokonok és barátok meglátogatására, legfeljebb 15 napos tartózkodás erejéig érkeznek Kínába. Március 14-től pedig újabb hat európai ország, Magyarország, Svájc, Írország, Ausztria, Belgium és Luxemburg állampolgárai számára biztosították a vízummentes beutazást, kísérleti jelleggel.

 

A vízummentesség az eredeti tervek szerint 2024. november 30-ig tartott volna – a vízum nélküli beutazás lehetőségét azonban 2025. december 31-ig meghosszabbították. Az intézkedés célja, hogy több utazni vágyót ösztönözzön üzleti és szabadidős célú látogatásra Kínába, és elősegítse a kapcsolatokat a kínai állampolgárok és a külföldiek között.

 

“Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra és kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink. Számunkra ez a vízummentességgel kapcsolatos döntés komoly könnyebbséget jelent”– mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

Kína az egyik legősibb civilizáció a világon, különleges természeti formákban és csodás építményekben gazdag ország. Ha a vízummentességet kihasználva Kínába látogatsz, a megannyi látnivaló közül érdemes felfedezned például Peking Tiltott Városát, a Hszianban található Agyaghadsereget, illetve Sanghaj Bund nevű történelmi városrészét.

 

A Konzinfo Utazom alkalmazás letöltésével és a regisztrációval Te is fontos, naprakész információkhoz juthatsz a célország beutazási feltételeiről, a helyi egészségügyi tudnivalókról és egyéb hasznos kérdésekről, valamint szükség esetén az alkalmazás segítségével gyorsabban megtörténhet a konzuli segítségnyújtás.

 

Indulás előtt gondoskodj utasbiztosításodról is: hasonlítsd össze partnereink ajánlatait, és kösd meg kényelmesen az e-utas.hu oldalon!

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben