Itt nyaraltak 2023-ban a magyarok

Mindig kössön utasbiztosítást!

Akár tervezett volt az utazás, akár last minute, a magyar lakosság körében a legnépszerűbb úti célok egyértelműen idén is a tengerparti városok voltak! Mind a közeli, mind a távolabbi helyeket felkeresve, honfitársainknak jó néhány helyen kellett számolni a tömeggel a zsúfolásig telt városokban.

 

Horvátország

A tengerpart szó hallatán a legközelebbi szomszédunk jut először eszünkbe. Horvátország előnye a közelség, a könnyű megközelíthetőség, hisz kényelmes autópálya visz egészen le, az ország legdélibb csücskéig, de akár egy hálókocsis éjszakai vonattal is elérhetjük választott városunkat. Az ország azonban sajnos sokat drágult az elmúlt évekhez képest, akár a benzinköltséget tekintjük vagy az úthasználati díjat, de az éttermek és a szállodák esetében is gyakran beszélhetünk már nyugat-európai árakról. Ennek ellenére nem csak Dubrovnik utcái voltak hangosak idén nyáron is a magyar szavaktól, hanem a kisebb szigetek városkái is.

 

Görögország

Válság ide vagy oda, Athén legalább annyira közkedvelt úti cél, mint a görög szigetek legtöbbje. Aki az országon belül valamelyik szigetre tervezett utazni (pl. Kréta, Rodosz, Korfu, Szantorini vagy Zakynthos), elsősorban repülőre ült, de akadtak olyanok is, akik több balkáni országot átszelve autóval vagy busszal vágtak neki az útnak. Érthető, hisz kristálytiszta, türkizkék tenger, puha homokos partok, napfény és jó idő fogadja a turistákat, ráadásul a csodás gasztronómia mellett a görög kultúra is visszaköszön a legtöbb programban.

 

Málta

Az utóbbi évek befutó országa Málta lett a magyarok körében, szinte minden második nap indulnak repülőjáratok erre a csodás szigetre. Az árakat tekintve talán kicsivel olcsóbb, mint Horvátország. A helyi buszjáratokkal jól átjárható az egész szigetország és rengeteg gyönyörű természeti látnivaló fogadja az idelátogatókat, ez főképp az aktív pihenést kedvelőknek tökéletes. Sok helyen találkozhatunk gyerek- és kisállatbarát szállodákkal, fürdőhelyekkel, így a családosok számára kedvelt úti cél.

 

Olaszország

Olaszország északi része talán kevésbé látogatottabb a nyári időszakban, tekintve hogy ekkor az olaszok délebbre húzódnak. Bár Dél-Olaszország nyáron élettel telibb, azért az északi részen fekvő Milánó vagy a Como-i tó is népszerű desztináció volt a nyári hónapokban. Aki előrelátóan megtervezte, milyen múzeumot vagy egyéb látnivalót kíván megtekinteni, esetleg előre megvette a belépőjegyeket, az elkerülhette a hosszú sorban állást. Különösen igaz ez Róma esetében, ahol kevés árnyék jutott a sok turistára!

 

Spanyolország és Franciaország

Nem túlzás azt mondani, hogy a spanyol, illetve francia riviérán egy tűt sem lehetett leejteni a rengeteg turista között. Monte Carlo, Nizza vagy Alicante esetében a teltház szó nem fedi le teljesen a valóságot, de a Baleár-szigetek (Mallorca, Ibiza) sem maradt látogatók nélkül ebben az időszakban. Népszerűségük a sok látnivaló, illetve programlehetőség mellett a közvetlen repülőjáratokban rejlik, mert akár az utazási irodákat kihagyva, kényelmesen meg lehet szervezni egy nyaralást a család részére. 

 

Balaton 

A belföldi turizmus számai évről évre rekordokat döntenek, a falusi turizmus mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend a túrázás (kék túra útvonalak) vagy a nyári vidéki fesztiválok látogatása, ráadásul a magyar tenger népszerűsége is töretlen. Jól tükrözték ezt az M7-es autópálya zsúfoltságáról szóló híradások, a szállások drágulása vagy a helyi éttermek árai. Mindezek ellenére a Balaton és annak térsége nem veszített semmit a varázsából, köszönhetően a rengeteg fantasztikus nyári programnak, mint pl. a Balaton-átúszás, a BalatonSound fesztivál vagy a Kékszalag vitorlásverseny.

Ha esetleg a turistaszezon végére időzítjük a nyaralásunkat, bármerre is megyünk, célszerű előre tervezni a programokat, emellett azonban ne feledkezzünk meg a biztonságunkról sem. 

 

Akár belföldre, akár külföldre tervez utazni, kalkulátorunk segít a megfelelő utasbiztosítás kiválasztásában és megkötésében: https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben