Ide utazz előszezonban!

Mindig köss utasbiztosítást!

2024. március 8., péntek

Hosszabb nappalok, kellemes hőmérséklet, virágzó természet… ideális feltételek egy utazáshoz. Most 5 olyan úti célt mutatunk be, amelyek tavasszal gyönyörűek igazán, ahol előszezonban minden kicsit olcsóbb, és a tömeg is jóval kisebb, mint főszezonban.

 

Provence

Provence régiója Franciaország legnépszerűbb úti céljai közé tartozik. Festőket és írókat is megihletett már ez a vadregényes táj a maga jellegzetes illatával, szűk kis utcáival, a zamatos boraival, galériáival és történelmi emlékeivel. Tavasszal nyugodt körülmények között fedezhetjük fel a Pápák Palotáját Avignon-ban vagy Aix-en-Provence városát, ahol megtekinthetjük a platánokkal szegélyezett sugárutak mentén elterülő XVII. századi palotákat és a szökőkutas tereket.

A provence-i piac a színek és az illatok kavalkádja. Helyi termelőktől vásárolhatunk különféle sajtokat, házi sonkát, lekvárt és pácokat, mézet, szappant és csodás, kézzel készített konyhai textileket.

 

Ciprus 

Ciprus Szicília és Szardínia után a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete, a legenda szerint itt kelt ki a habokból Aphrodité. A helyiekben éppúgy megvan a mediterrán népek lazasága, mint a britektől „örökölt” futballimádat. A levegőben fűszernövények illata érződik – ezeket a helybeliek a hagyományos ételek elkészítéséhez is felhasználják. Az egyik ilyen étel az úgynevezett meze, ami kis adagokban kínált többféle ételből áll. Kóstolhatunk halas vagy húsos mezét is, az alapja mindkettőnek a pita, valamint a sok, különböző ízű mártás.

 

Szkopje

Macedónia fővárosába a legjobb tavasszal utazni. Szkopje a régió más városaival ellentétben megőrizte a sajátos, kicsit vadabb hangulatát a múltból. Elsőre talán kicsit kaotikusnak tűnhet, de éppen ettől izgalmas. Több szépséges épület található a török időkből, ilyen a Kuršumli Han (török fogadó), illetve a mecsetek. Érdemes egy kis időre megpihenni a Gradski Parkban – nem véletlen, hogy a helyiek sok időt töltenek itt a tavaszi napsütéses napokon.

Az Öreg Bazár kötelező mindazoknak, akik belekóstolnának az igazi macedón életérzésbe. Kapható itt az élelmiszerektől és italoktól a hétköznapi háztartási cikkekig, a ruhákon át a cipőkig szinte minden, ami csábító.

 

Palermo

Piac és halak, paradicsomszósz és tészta, fagylalt és pisztácia, – ezek kihagyhatatlanok Palermóban. Szicília fővárosában szűk sikátorokon bolyongva lehet egyik látnivalótól a másikig eljutni. Az arab, normann, bizánci és barokk stílusok változatos keveredése egyedi hangulatot ad a városnak. Az impozáns Normann Palota előtt pálmafák és fügefák magasodnak, nem sokkal messzebb pedig narancsligetekben is gyönyörködhetünk. Aki borzongani szeret, látogasson el a kapucinus katakombákhoz, ahol mumifikálódott testek között barangolhat.

 

Tihany

Tavasszal szerencsére itt sincs még nagy tömeg, de az Apátsági Rege Cukrászda és az éttermek már várják a látogatókat. Izgalmas program lehet a parfümkészítő workshop az Illatok Háza parfümériájában, ahol meghallgatható a parfümök története, és kikeverhetjük „saját” illatunkat. A Tihanyi Szabadtéri Néprajzi Múzeum visszarepít minket az időben: megismerhetjük a régi emberek életmódját, és megcsodálhatjuk az eredeti állapotban megőrzött nádfedeles házakat.

A Visszhang-dombra akár gyerekként, akár felnőttként látogatunk el, felszabadító élmény lesz útnak ereszteni egy-egy kiáltást.

És ha a víz felől érkeznél, a Tihanyi Hajós Egylet kikötője és étterme várja a vitorlázókat.

 

Tudd magad biztonságban a tavaszi utazás során, köss utasbiztosítást előre vagy akár indulás napján közvetlenül!

Kellemes feltöltődést kíván az E-utas csapata!

https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben