Hova utaznak szívesen a mínuszok elől a magyarok?

Hova utaznak szívesen a mínuszok elől a magyarok?

Bár nagy számban működnek a belföldi wellness szállodák is, sok magyar választ valamilyen távolabbi úticélt, hogy átvészelje a mínuszokat, és kipihenve, megújulva térjen haza Magyarországra. De mégis merre veszik az irányt télen a magyarok?

 

A legfrissebb adatok szerint honfitársaink körében népszerű lett Dominikát, Zanzibárt vagy éppen Mexikót választani a téli kikapcsolódás színhelyéül. Malajzia, Thaiföld, Indonézia és Srí Lanka is kedvelt úticél a téli zimankó előli utazáshoz, bár ezekbe az országokba már kevesebben repülnek az ázsiai repülőjegyárak jelentős emelkedése miatt. 

 

Tarnóczi Barna, a Tensi Holiday értékesítési igazgatója tájékoztatása szerint népszerűek az indonéz és vietnámi szervezett utak is. Újra fellendült a tengerjáró hajóutak iránti kereslet, ahol újdonságnak számít az egyik hajózási társaság szaúd-arábiai megállója a Vörös-tengeren.

 

Érdekesség, hogy Dubai népszerűsége némileg visszaesett, egy hét helyett jobbára csak 1-2 éjszakát töltenek itt a vendégek, megszakítva a konkrét úticéljuk felé tartó utazást. Ezt az adatot Temes Nóra, az IBUSZ Utazási Irodák Kft. hálózati- és marketing igazgatója ismertette. 

Beindultak a skandináv, az arab-öböl-beli és a karibi hajóutak is. Ez az utazási szegmens egyértelműen felfelé ívelő szakaszban van. A népszerű célállomások közé tartozik Afrika is, azon belül Kenya és Namíbia. 

 

Kétségtelen, hogy keresleti robbanás alakult ki a turizmusban, és a magyarok újra nyitottak az utazásra, akár hosszabb utakra is. Az árak - többek között az emelkedő szervezési költségek miatt is - jócskán megemelkedtek. A téli utakról elmondható, hogy átlagosan 20-30 százalék közötti mértékben drágultak, amire mindenképpen érdemes felkészülni, ha a január-februári időszakban még útnak szeretnénk indulni.

 

Bárhová is utazunk, feltétlenül utasbiztosítással tegyük! Oldalunkon könnyedén, pár kattintással kalkulálhat, és online meg is kötheti a legjobb utasbiztosításokat akár az egész családnak: Utasbiztosítás kalkulátor

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben