Hogyan utazzunk kényelmesen fapados légitársasággal?

Mindig kössön utasbiztosítást!

A diszkont légitársaságokkal rengeteg helyre lehet eljutni, és valóban nem kell vagyonokat fizetnünk az utazásért. Mégis sok-sok negatív tapasztalatról hallhattunk ezzel kapcsolatban, ezért érdemes felkészülni az útra. Néhány aprósággal sokat tehetünk a kényelmünkért.

 

Válasszuk a megfelelő ülést: a fapados légitársaságoknál a legtöbb esetben lehetőség van arra, hogy némi felárért jobb helyre üljünk, például a vészkijárathoz közel vagy az ablak mellé. Ha fontos számunkra a kényelem, érdemes kicsit többet fizetni a komfortosabb helyért, mert így garantáltan gyorsabban telik az idő az utunk során. 

 

Csomagoljunk okosan: a diszkont légitársaságoknál rendszerint csak egy kis kézipoggyászt vihetünk magunkkal ingyen, míg a nagyobb csomagokért külön fizetnünk kell. Hasznos előre átgondolni, hogy pontosan mit szeretnénk magunkkal vinni, és ha úgy ítéljük meg, akkor a plusz csomagért fizessünk előre, hogy a reptéren és az utazásunk során már ne okozzon bosszúságot az ügyintézés. 

 

Nyomtassuk ki a beszállókártyánkat: biztos, ami biztos alapon, hiszen tudjuk, hogy az ördög sosem alszik. Pénzt és időt takaríthatunk meg, ha előre kinyomtatjuk a beszállókártyánkat. Jobb otthon a papírért fizetni, mint több 10 eurót vagy dollárt otthagyni a repülőtéren! Még ha a légitársaság nem is követeli meg a beszállókártya kinyomtatását, ettől függetlenül tegyük meg; érdemes biztosra menni, hogy tényleg gördülékeny legyen a beszállás. 

 

Érkezzünk időben a repülőtérre: minden esetben! A fapados légitársaságoknál előfordulhat, hogy hosszabb a sor a becsekkolásnál vagy a biztonsági ellenőrzésnél, így érdemes időben érkezni a repülőtérre, hogy ne kelljen rohanni és kapkodni, és ezért idegeskedni. 

 

Nézzünk utána, hogy melyik repülőtéren fogunk leszállni: a diszkont légitársaságok gyakran kisebb, kevésbé ismert repülőtereket vesznek igénybe, hogy pénzt takarítsanak meg. Foglalás előtt tudjuk meg, pontosan hol fogunk landolni, és hogyan juthatunk el a végső úti célunkhoz. Ha nem találunk olcsó módot, hogy bejussunk a reptérről a városba, gondoljuk át, hogy érdemes-e az alacsonyabb árú repülőjegyet lefoglalni. Könnyen lehet, hogy jobban járunk egy nem fapados járattal. 

Reméljük, hogy tudtunk néhány hasznos tippet adni. 

 

Utasbiztosítás online díjkalkuláció és szerződéskötés kényelmesen, akár indulás előtt közvetlenül https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben