Hogyan küzdhető le az aviofóbia, avagy a repüléstől való félelem?

Utazásaihoz mindig kössön utasbiztosítást!

Beköszöntött a nyár, ami számtalan lehetőséget kínál az utazásra. Sokan választják az autót közlekedési eszközként, de ha messzebbre utazunk, akár a tengerentúlra, akkor bizony nincs mit tenni, repülőre kell szállni. Bár ez sokaknál nem okoz problémát, egy amerikai kutatás szerint azonban az utasok mintegy 80%-a szorong a beszállás során.

 

Aki fél a repüléstől, számos kellemetlen tünettel találkozhat. Ilyen lehet a tenyérizzadás, a szapora szívverés, izzadás, hányinger, remegés, de sajnos akár pánikroham is előfordulhat.

Mit tehetünk, ha minket is érint a repüléstől való félelem?

 

Az első és legfontosabb lépés, hogy megértsük, mi váltja ki belőlünk ezt az érzést, és tudatosítsuk magunkban, hogy nem vagyunk ezzel egyedül.

 

Számos esetben nehézséget okoz például, hogy a  kontrollt más kezébe adjuk. A repülés tipikusan ilyen helyzet, hiszen amint bezáródik a gép ajtaja és felszállunk, akár több óráig nem hagyhatjuk el a fedélzetet, és a pilótára, illetve a gép személyzetére kell bízni magunkat.

Általában ösztönösen félünk az ismeretlentől. Tartunk attól, amiről nincs tapasztalatunk. Az első repülés tipikusan ilyen helyzet.

Vannak, akiket a reptéri tömeg, míg másokat a bezártság érzése feszélyez, és gyakori a magasságtól való félelem is. Bármivel is küzdünk, az alábbi tippekkel enyhíteni tudjuk a félelmünket:

 

  1. Érdemes minél több információt gyűjteni a repülésről. Az ismeretlen helyzetektől úgy tudjuk leginkább védeni magunkat, ha minél több ismeretre teszünk szert. Nézzünk videókat a repülőkről, látogassunk el egy múzeumba, ahol testközelbe kerülhetünk a gépekkel, vagy akár utazás előtt látogassunk ki a reptérre és csak figyeljük a le- és felszálló gépeket. Ez megnyugtató hatással lehet ránk.

 

  1. A repülőút alatt próbáljuk elterelni a figyelmünket. Készüljünk tudatosan az útra! Legyen velünk egy jó könyv, egy magazin, zene, film, bármi, ami kikapcsol és hosszú időre leköt bennünket. Ha elfelejtenénk magunkkal vinni ilyeneket, beszállás előtt közvetlenül, a reptéren is beszerezhetőek.

 

  1. Érkezzünk legalább 2 órával a beszállás előtt a repülőtérre, hogy mindenre legyen elég időnk, ezzel is megelőzhetjük a további idegeskedést.

 

  1. Öltözzünk kényelmesen és lazán. Ne fokozzuk a szorongásunkat kényelmetlen öltözékkel.

 

  1. Forduljunk bátran a légiutas-kísérőkhöz, hiszen fel vannak készülve minden váratlan helyzetre. Ha szorongunk, vagy kényelmetlenül érezzük magunkat, készséggel segítenek.

 

Kellemes utazást kívánunk és gondtalan utazása érdekében kössön utasbiztosítást az oldalunkon gyorsan és egyszerűen, akár indulása napján közvetlenül: Utasbiztosítás ONLINE, gyorsan | E-Utas.Hu

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben