Gyermekprogramok, amiket szülőként is élvezni fogsz

Mindig köss utasbiztosítást!

2024. május 23., csütörtök

Idén 26-ára esik május utolsó vasárnapja, ami a gyermeknap időpontja. Ha szeretnéd az idei nagy napot igazán emlékezetessé tenni, akkor szemezgess az alábbi ötletekből, programokból!

 

Legyetek kreatívak! – Sütés-főzés, barkácsolás

A közös sütés-főzés, barkácsolás, kertészkedés és kézműveskedés kifejezetten szórakoztató elfoglaltságok, ráadásul fejlesztik a gyermekek finommotoros képességeit. Készítsetek együtt madáretetőt, fessétek le, majd töltsétek meg magvakkal! Ha sütni támad kedvetek, szerezzetek be olyan eszközöket, melyekkel a gyermek nem okozhat magának kárt. Ilyen például a konyhai fellépő vagy kifejezetten a gyerekek számára kifejlesztett kések. Kézműveskedés és kertészkedés közben kerüljétek a veszélyes vegyi anyagokat tartalmazó ragasztókat és oldószereket. Amennyiben a foglalatoskodás megkívánja, használj védőszemüveget, kesztyűt vagy kötényt, ami véd a sérülésektől és persze a kosztól.

 

Piknik a kertben, grillezés biztonságban

Ha nem szeretnétek kimozdulni otthonról és kertes házban éltek, készítsetek finom szendvicseket, majd irány a kert egy piknik kosárral, pléddel, kényelmes párnákkal, társasjátékokkal! Ültethettek színes virágokat, zöldfűszereket vagy akár zöldségeket, estére pedig következhet egy grillezést, melyre meghívhatjátok a barátokat, a szomszédokat vagy a rokonokat. Fontos, hogy tegyétek meg a szükséges óvintézkedéseket a testi épségetek, ingatlanotok és ingóságaitok védelmében. Mindehhez korábbi, Biztonságban a grillszezonban cikkünkben találsz hasznos tippeket.

 

Vasúttörténeti Park – Próbáld ki magad mozdonyvezetőként!

A Vasúttörténeti Park május utolsó hétvégéjén izgalmas, gyerekbarát programokkal várja a családokat. Az edukációs programok keretében a gyerekek játékos formában tanulhatnak a közlekedésbiztonságról, részt vehetnek kézműves foglalkozásokon, ügyességi és közlekedésismereti játékokon, emellett a régi korok mozdonyaival is testközelből ismerkedhetnek meg.

 

Népművészeti értékeink megismerése izgalmas múzeumi kalandokon keresztül

Az élő múzeumként is emlegetett Szentendrei Skanzenben a kicsik 63 hektáros területen, ezen belül interaktív állomásokon ismerkedhetnek meg a magyar népi építészettel, a gazdálkodási szokásokkal, a vidéki élet mindennapjaival és eszközeivel. Izgalmas kalandokat kínál például a Csodacsűr és a Mesekert játszótér, de remek lehetőség, hogy a területet a Skanzen Vonattal is bejárhatjuk.

 

Tudtad? Alanyi jogon jár az általános gyermek és ifjúsági balesetbiztosítás!

A szülők biztosítása mellett érdemes figyelmet fordítani a gyermekek biztosítási védelmére is, hiszen az őket érő „szabadidős” balesetek és betegségek is súlyos anyagi következményekkel járhatnak. Jó hír, hogy az általános gyermek és ifjúsági balesetbiztosításról szóló kormányrendeletnek köszönhetően Magyarországon minden 3 és 18 év közötti gyermek balesetbiztosítási védelemben részesül bel- és külföldön egyaránt.

Az általános balesetbiztosítás azonban nem fedezi teljes mértékben a felmerülő orvosi költségeket, például egy külföldi utazás során! A gyerekek utasbiztosításának megkötése a szülő felelőssége. A gyerekekre jellemző aktív életmód növeli a balesetek kockázatát, ezért, ha elutazunk, mindenképpen célszerű kiegészítő biztosítást kötni. A legjobb konstrukciók ilyenkor nem csupán a gyermeket támogatják, de például fizetik a szülő költségeit a kórházi tartózkodás esetén, illetve állják a soron kívüli hazautazást az egész családnak.

 

Utasbiztosítás online díjkalkuláció és szerződéskötés kényelmesen az egész családnak:

https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben