Gyerekekkel a repülőn. 7 dolog, ami kényelmessé teheti az utazásunkat

Mindig kössön utasbiztosítást!

Egy vagy több gyerek felkészítése az első repülőútjára minden szülő számára igazi kihívást jelent. Természetesen ez nagyban függ a gyermek életkorától is, de tény, hogy mindig akadhat olyan helyzet, amire érdemes szülőként felkészülnünk. Összegyűjtöttünk néhány fontos információt, amivel a repülést könnyebbé és élvezhetőbbé tehetjük, ha gyermekkel vágunk neki a következő úti célnak.

 

  1. Az első lépés amit megtehetünk, hogy ha a gyermeket eddig csak autóval szállítottuk, akkor most itt az ideje egy kicsit a tömegközlekedésbe is bevonni. Emberek jelenlétére felkészíteni, a kommunikációs szabályokat megismertetni vele a tömegközlekedési eszközökön. 

 

  1. Érdemes a repülőút előtt ellátogatni a családdal a repülőtérre, hogy lássa a le- és felszálló gépeket és elkezdjen érdeklődni a repülés iránt. Meséljünk arról, hogyan is néz ki egy repülőút, hogyan dolgoznak a pilóták és az utaskísérők. Érdemes a térképen megnézni a repülésünk útvonalát, így a gyermek fokozatosan egyre komfortosabban és érdeklődve várhatja a közelgő repülőutat.

 

  1. Fontos tudnivaló, hogy a legtöbb légitársaságnál a csecsemő korosztályhoz sorolják a 14 napnál idősebb, de a második életévét még be nem töltött gyermeket. A Wizz Air-nél  a csecsemő egy felnőtt ölében utazhat, illetve fix kedvezményes árral repülhet. Gyermeknek számít, aki a második életévét betöltötte, de 14 évnél még fiatalabb. A nem csecsemő korosztályba tartozó gyermeknek már külön ülőhelyet kell foglalni, de csak felnőtt kíséretével utazhat. 

 

  1. A felkészítés mellett mindenképp készüljünk játékokkal is, amik lefoglalják a gyermekünket és jókedvvel töltik meg az utazás idejét. Persze az is jó megoldás lehet, ha hosszabb utazás esetén éjszakai járatra foglalunk helyet, így a gyermekek akár kényelmesen átaludhatják az utat. Ha ez mégsem megoldható, mindig legyen nálunk mesekönyv, színező, színes ceruzákkal, apró társasjáték, kártya stb. Akár egy új játékot is vehetünk, amit gyermekünk még nem ismer, így amikor a repülőút alatt átadjuk, akkor a figyelmét le tudjuk vele kötni.

 

  1. Egyes repülőkön kaphatunk tabletet, amelyen filmek és mesék is nézhetők, de érdemes felkészülni saját eszközzel is. Vigyünk magunkkal USB kábelt és fülhallgatót, és szórakoztassuk a kicsit egy jó mesével vagy játékkal.

 

  1. Készüljünk rágcsálnivalóval is, ha megéhezne a gyermek az úton. Ha pedig még tápszerre van szüksége, a személyzettől bátran kérjünk meleg vizet, ez a legtöbb légitársaságnál nem okoz gondot.

 

  1. Végezetül pedig ne felejtsünk el utasbiztosítást kötni az egész családra, amivel nagymértékben tudjuk enyhíteni a kellemetlen helyzeteket.

 

Biztosítási portálunkon utazása előtt pár perc alatt, akár otthonról, kényelmesen megkötheti utasbiztosítását. 

 

Utasbiztosítás ONLINE, gyorsan | E-Utas.Hu

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben