Ezek a megfelelő utasbiztosítás kiválasztásának legfőbb szempontjai

Mindig kössön utasbiztosítást!

Néhány nap, és hivatalosan is beköszönt az utazók kedvenc évszaka, a nyár.

Az utazás során fontos szerepet játszik a megfelelő biztosítás, amely óriási segítséget jelenthet a különböző kockázatok esetén. Az utasbiztosítás feltételei sokszor bonyolultnak tűnhetnek, ezért a személyre szabott biztosítás kiválasztásában célszerű lehet egy szakértő tanácsait kérni, illetve cikkünkkel is szeretnénk segíteni a választásban.

 

Néhány fontos szempont, amelyeket érdemes figyelembe venni utasbiztosítást kötésekor:

 

  1. Biztosítási összeg: az utasbiztosítás biztosítási összege határozza meg, hogy milyen összegű maximális kártérítés jár a biztosítási esemény bekövetkeztekor. Célszerű a biztosítás kiválasztáskor mérlegelni, melyik ajánlat felel meg leginkább az utazás céljának, időtartamának, az út alatt végzett tevékenységeknek stb.

 

  1. Egészségügyi védelem: Az utasbiztosítás kiterjedhet az egészségügyi szolgáltatásokra is, ideértve az orvosi ellátást, a kórházi kezelést, a hegyi vagy vízi mentés, illetve a hazaszállítás megszervezését és költségeinek megtérítését is. A biztosítás megkötésekor fontos figyelembe venni az utazók egészségi állapotát, tekintettel lenni a krónikus betegségekre, a gyógyszerek költségeire, és ezek alapján érdemes kalkulálni a biztosítási összeggel, kiegészítő fedezetekkel.

 

  1. Utazási kiegészítők, reptéri kockázatok: néhány utasbiztosítás kiegészítő szolgáltatásokat is kínál, mint például az utazás elhalasztása, a poggyász elvesztése vagy a járat késése miatti kártérítés stb. Ezek lehetővé teszik, hogy még nagyobb biztonságban érezze magát utazása során. Ha szükségesnek érzi, mindenképp nézzen utána, és kössön olyan utasbiztosítást, amelyekbe a felsorolt extrák is beletartoznak.

 

  1. Az utasbiztosítások ára igencsak eltérő lehet: egy újabb szempont, ami fontos lehet a választás során. Azonban nem csak az árat, hanem az ár-érték arányt is érdemes figyelembe venni, és összehasonlítani a különböző biztosítók ajánlatait.

 

  1. Az úticélnak megfelelő utasbiztosítás: a biztosítás szempontjából az utazás során meglátogatott országok is fontosak lehetnek, mivel vannak olyan fedezetek, amelyek csak bizonyos országokban érvényesek. Például, ha az Egyesült Államokba utazik, érdemes tekintettel lenni a magas amerikai egészségügyi költségekre, és ennek megfelelően ajánlott utasbiztosítást választani.

 

  1. Speciális igények: ha speciális igényeket tartalmazó utazást tervez (pl. extrém sportok vagy veszélyes tevékenységek), akkor érdemes olyan egyedi utasbiztosítást választani, amely kiterjed ezekre is.

 

További részletekért forduljon hozzánk bizalommal: tel:+36-1-585-8888

 

Utasbiztosítás online díjkalkuláció és szerződéskötés kényelmesen, akár indulás előtt közvetlenül

https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben