Extrém sport a nyaralás alatt - Fontos, hogy biztosítva légy!

Utazás csak utasbiztosítással!

Tombol a nyár, és itt az utazási szezon. Ezt az időszakot sokan – és lehet, Te is köztük vagy – arra  használják fel, hogy akár extrémebb dolgokat kipróbálva kilépjenek a megszokott körforgásból. Ha Téged is felpörget az adrenalin, és szeretsz izgalmasabb dolgokat kipróbálni, de lényeges számodra, hogy közben biztonságban is legyél, akkor ez a cikk neked szól!

 

Az elmúlt néhány évben egyre népszerűbbé váltak az extrém sportok. Széles körben hódít a sárkányrepülés, a falmászás, a vadvízi evezés, a vízisíelés, a bázisugrás és még rengeteg aktív kikapcsolódási forma. Mindegyik rettentően izgalmas, ugyanakkor könnyen meg is sérülhetsz, különösen akkor, ha nincs tapasztalatod, és a nyaralás alatt próbálod ki először az adott tevékenységet. Mivel ezeknél a sportoknál sokkal nagyobb az esély egy sérülésre, így a biztosításuk is magasabb kockázatot jelent.

 

Külföldi utazás esetén az utasbiztosítások nagy része kiegészítő fedezetként felajánlja az extrém sport biztosítást. Ha ezt választod, annak tudatában űzheted a speciális sporttevékenységeket, hogy probléma esetén számíthatsz az orvosi kezelés és az esetleges mentési költségek megtérítésére (a hiperbár-kamrás kezeléstől a helikopteres felderítésig széles a skála). A szolgáltatás továbbá kiterjedhet akár a sportfelszerelésekre (rongálódás, lopás esetére), jogvédelemre, vagy felelősségbiztosítási opciót is választhatsz, arra az esetre, ha Te okozol sérülést másoknak, vagy teszel kárt mások értékeiben.

 

A szolgáltatások összehasonlításakor tanácsos figyelembe venni a biztosítási összeghatárokat, és ügyelni arra, hogy lehetőleg minden, a sportolási tevékenységet lefedő kockázatot kiválassz.

 

Ha valami baj történik, biztosítás hiányában tetemes összegre rúghatnak a Téged terhelő számlák, így érdemes előrelátóan és körültekintően gondoskodni az utasbiztosítás megkötéséről.

 

Ha nem hagyod el az országot, és belföldön alkalmi jelleggel próbálod ki az extrém sportok egyikét, vagy rendszeresen űzöd valamelyik tevékenységet, szintén érdemes alaposan tájékozódni a biztosítók ajánlatai között. Különösen fontos ez azért, mert bizonyos, a jogszabályban meghatározott extrém sportok közben az országon belül bekövetkezett balesetek esetén a társadalombiztosítás ellenére sem jár az ingyenes egészségügyi ellátás – kivéve sürgős, az életet veszélyeztető állapot esetén.

 

Utasbiztosítás online díjkalkuláció és szerződéskötés kényelmesen, akár indulás előtt azonnal: https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

Kérdés esetén szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre a 06 1 585 8888-as telefonszámon és az info@e-utas.hu e-mail címen. 

 

További csodálatos nyarat és balesetmentes nyaralást kívánunk!

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben