Európa 5 legromantikusabb városa – Hová utazzak a párommal Valentin-napon?

Mindig kössön utasbiztosítást!

2024. február 4., vasárnap

Valentin-nap alkalmából szívesen eltöltene kedvesével egy hosszú hétvégét valahol? Mutatunk néhány romantikus úticélt, ahol garantáltan kellemesen telhetnek napjaik, és ahová nem csak a szerelmesek napján érdemes ellátogatni.

 

Velence – Lánykéréshez is kitűnő helyszín

 

A híres észak-olasz város, Velence akkor is titokzatos és romantikus marad, amikor nem viseli a karneváli maszkot – egész évben különleges atmoszféra lengi körül. A fejünk fölött összezárnak a színes tetők, a kis sikátorok friss pékáruval, kávéval, csillogó kirakatokkal csalogatnak. Az UNESCO által a Világörökség részének nyilvánított „ékszerdoboz” gondolákkal szegélyezett csatornáiról és olyan építészeti remekművekről nevezetes, mint a Szent Márk-székesegyház vagy a Dózse-palota.

 

Brugge – Ahol édesen és sósan is élvezhetik az életet

 

Lehet nyár vagy tél, eső vagy napsütés, nappal vagy este, a belga kisváros elbűvölő atmoszférája garantáltan elvarázsol. A képeslap-szerű belvárosban andalogni, közben betérni egy csokoládéboltba – minden bizonnyal a legédesebb emlék marad. Aki inkább sósan szereti az életet, az a sült krumpli múzeumot ki ne hagyja! Hajóval is érdemes felfedezni ezt az álomvárost, hiszen kedves kis csatornákon, régi épületek között visz az út. Brugge tökéletes hely azoknak, akik szeretnének kettesben lenni és csak egymásra figyelni.

 

Párizs – A klasszikus romantikus város

 

Romantikus séták a Szajna partján, hangulatos éttermek, elegáns utcák, lenyűgöző fények – ez a város maga a szerelem! Párizsba egész évben szívesen érkeznek a látogatók, hiszen itt minden évszak különleges. A Jardin des Serres d'Auteuil üvegházai menedéket adnak a februári hideg elől, trópusi növényei, állatai és halakkal teli medencéi pedig fantasztikus látványt nyújtanak. Érdemes kicsit elidőzni a Luxemburg-kertben, de akár a Disneyland-ben is – itt a szerelmeseknek Valentin-napon kedvezményekkel és frappé-különlegességgel kedveskednek.

 

Prága

 

A cseh fővárosba naponta több vonat is indul Budapestről, és az utazás mindössze hat-hét órát vesz igénybe. Legalább egyszer mindenkinek el kell látogatnia a „száztornyú városba”, amely különleges hangulatával költők, írók és művészek sokaságát ihlette meg az évszázadok alatt. A cseh tócsni, a bramboráky (sós-fokhagymás fűszeres burgonyás palacsinta) mellé pedig rengeteg kiváló cseh sör közül válogathatunk.

 

Pécs, a szerelemlakatok városa

 

A „lakatolás” a legenda szerint a szerbiai Vrnjačka Banja városából származó hagyomány, mely aztán szerte a világon elterjedt. A szerelmesek hazánkban elsőként Pécsett akasztották fel egy rácsra a lakatjaikat, amelybe belegravíroztatták keresztnevüket és megismerkedésük dátumát. Kulcsát eldobták, ily módon pecsételve meg kapcsolatukat.

 

Bárhova is viszi a szíve, ne felejtsen utasbiztosítást kötni, hogy valóban csak egymásra, és az együtt töltött időre kelljen koncentrálni!  Kösse meg utasbiztosítását online, gyorsan és zökkenőmentesen!

 

https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

Biztonságos utazást kívánunk!

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben