Bringára fel! 5 ország tájai kerékpáros szemmel

Mindig köss utasbiztosítást!

2024. április 18., csütörtök

 

A kerékpározás kiváló módja annak, hogy felfedezzük a világ természeti szépségeit, és olyan helyekre leljünk, amelyekre autóval vagy tömegközlekedéssel nehezen jutnánk el. Cikkünkben öt olyan európai helyszínt gyűjtöttünk össze, ahol érdemes végigtekerni tavasszal.

 

Hollandia – Utrechtből csodaszép erdőkön át

 

Utrecht csodás parkjait, csatornáit, múzeumait és történelmi épületeit kerékpározás közben lehet a legjobban felfedezni. A 45 kilométer hosszú Utrecht – Heuvelrug útvonal a Heuvelrug Nemzeti Parkon keresztül vezet, amely hegyekkel, erdőkkel és tavakkal büszkélkedik. Érdemes megállni a híres Amerongen Kastélynál és a Huis Doorn-nál is. Hollandia egyébként számos módon kedvez a kerékpárral közlekedőknek: Utrecht főpályaudvara alatt található a világ legnagyobb kerékpárparkolója. A háromszintes mélygarázs mintegy 13 ezer bicikli tárolására alkalmas, a kerékpárosokat fényjelzések irányítják a legközelebbi üres parkolóhelyhez.

 

Barcelona – Modern épületek és pálmafás sétány testközelből

 

Barcelona felfedezését bérelt vagy saját kerékpárral egészen biztosan szeretni fogjuk, még akkor is, ha nem vagyunk nagy bringások. Legjobb, ha a Diagonal sugárút/ Passeig de Grácia kereszteződésétől lefelé indulva gyönyörködünk a tájban, a város gyönyörű modernista épületeiben, kiváltképp az Antoni Gaudí tervei alapján készült, színes mozaikokkal díszített Pedrera-ban. Fedezzük fel Barcelona híres sétálóutcáját, a La Rambla-t is! Mellette könnyen kerekezhetünk, így a hömpölygő gyalogosforgalmat kikerülve elénk tárulhat a pálmafákkal tarkított, festői kikötői sétány.

 

Szlovákia – A Szentmáriai-víztározó körül

 

Szlovákiában igazán el leszünk kényeztetve, ugyanis a Felvidéken több mint 13 ezer kilométernyi bicikliút vár bennünket. Gyér forgalomban tekerhetünk kis falvakon keresztül, de választhatunk egy, a liptói tájra csodaszép panorámát kínáló hosszabb útvonalat is. Ez esetben a kerékpárút Liptószentmiklósról indul és oda is tér vissza. Kisebb pihenőt Liptótarnócon érdemes beiktatni, innen az Alacsony- és a Magas-Tátrára is remek kilátás nyílik.  Ha gyerekekkel indulunk útnak, mindenképp látogassunk el az akár fél óra alatt is bejárható Havránok skanzenbe!

 

Őrségi túra

 

Az Őrségbe látogatva garantáltan megtapasztalhatjuk a népi kultúra varázsát, az őrségi ételek ízeit és az élővilág sajátosságát. Őriszentpéterről egy rövid, kanyargós lejtőn érkezhetünk az Ispánk nevű faluba, melyet a helyiek a „világ közepének” is neveznek. Innen továbbhaladva madárcsicsergés kíséri utunkat az erdőkön át. Viszákon meglátogathatjuk az őshonos gyümölcsfákkal büszkélkedő Tündérkertet. Őrimagyarósdra továbbtekerve egy török időkből származó földvár történetével ismerkedhetünk meg.

 

Franciaország – Az elbűvölő Loire-menti kerékpárút

 

A Loire folyó mentén 800 kilométer hosszan húzódó kerékpárút a világörökség része és számos kulturális, történelmi látnivaló, impozáns kastély és szőlőskert mellett vezet. Az Amboise-kastély megtekintését követően csodásan zöld erdőkön keresztül juthatunk ki Amboise városából. Gabonaföldek között kerekezve közelíthető meg a gyönyörű parkjáról híres Chenonceaux-kastély, de érdemes időt szentelni a Loire mellékfolyója, a Beuvron mentén elterülő városka, Cellettes felfedezésére is.

 

Bármerre is indulsz, tervezd meg gondosan az útvonalat és ellenőrizd kerékpárod műszaki állapotát, felszereltségét! Ne felejts utasbiztosítást kötni, hogy valóban csak az élményekre kelljen koncentrálni!

 

Utasbiztosítás online, gyorsan és zökkenőmentesen!

https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

Biztonságos utazást kívánunk!

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben