Aktív utazásra készül? Tudja, mi a különbség az extrém sport és a hobbisport között? Hogyan érdemes megkötni az utasbiztosítást?

Mindig kössön utasbiztosítást!

Szinte mindenki szeret pihenni és utazni. Vannak, akiket a nyugalom, a tengerparti pihenés vagy a városnézés tölt fel, míg mások előszeretettel sportolnak, mozognak és aktívan töltik az időt utazásaik során. Utóbbi esetben lényegesen nagyobb a balesetek és a sérülések kockázata, így az utasbiztosítások megkötésénél érdemes erre is figyelni.

 

Az utasbiztosítás kiemelten fontos azok számára, akik valamilyen sporttevékenységet folytatnak, hiszen védelmet nyújt a sport közben elszenvedett balesetek és sérülések esetén. Az utasbiztosítás megkötésénél fontos különbséget tenni az extrém sport és a hobbisport között, mivel a kettő biztosítási szempontból eltérő tevékenységeket takar.

 

A hobbisportok általában olyan sporttevékenységek, amelyek nem tartoznak a veszélyes vagy extrém kategóriába. Ilyen például a tenisz, a golf, a futás, de az úszás is hobbisportnak számít. Ezek a sportok nyilvánvalóan alacsonyabb kockázattal járnak, és ha csak ezeket végezzük, az utasbiztosítás megkötésénél nincs szükség extrém sportokra biztosítást kötni. 

 

Az extrém sportok azonban veszélyesebbek, ezáltal magasabb kockázatot jelentenek, mint a hobbisportok. Ilyen a hegymászás, az ejtőernyős ugrás, a sziklamászás, de biztosítási szempontból a síelés vagy a snowboard-ozás is extrémnek számít.

 

Extrém sport közben bekövetkező sérülés esetén a biztosító csak a megfelelően összeállított fedezeteket tartalmazó biztosítás esetén fizet. Készüljünk fel alaposan ebben a tekintetben is, ha aktív kiruccanásra indulunk!

 

Az extrém sportok űzése magasabb rizikófaktort jelent a balesetek és sérülések szempontjából, ezért fontos, hogy az utasbiztosítást a megfelelő biztosítási fedezetekkel kössük meg.

 

Hosszú azoknak a tevékenységeknek a listája, amelyekre aktív pihenés tervezése esetén kiegészítő biztosítás köthető, de érdemes tájékozódni, és a biztosításunkról megfelelően gondoskodni. Ha összehasonlítjuk az alap-, városnézéshez köthető és az extrém sportolásra is kockázatot vállaló biztosításokat, nem jelentős az eltérés a díjakban, különösen, ha figyelembe vesszük az utazásra elköltött teljes összeget.

 

Fontos hangsúlyozni, hogy a szerződési és szolgáltatási feltételek utasbiztosítási csomagonként változhatnak, ezért mindig javasolt a kiválasztott biztosítás feltételeiben ellenőrizni, hogy az általunk végezni kívánt sport szerepel-e a fedezett sportok vagy a kizárások között, illetve milyen feltételekkel nyújtja a biztosító a szolgáltatást.

 

Bármerre is utazunk, azt utasbiztosítással tegyük! 

Utasbiztosítás online díjkalkuláció és szerződéskötés kényelmesen, akár indulás előtt azonnal:

 

https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben