A világ legkülönlegesebb repülőterei

Bárhová is utazik, ne felejtsen el utasbiztosítást kötni!

Ha valamilyen tömegközlekedési járművel utazunk egy ismeretlen helyre, már az is izgalommal tölthet el, hogy milyen lesz a pályaudvar, az autóbusz állomás, a kikötő, vagy a reptér, megtaláljuk-e a járatunkat, hol lehet esetleg valami útravalót venni, várakozni, étkezni stb. Ez az izgalom főként a repülős utakra igaz, hiszen legtöbbünk nem repül minden nap. Ma már a repülőterek igazi látványosságnak számítanak, hiszen különböző forradalmi újításokat, egyedi építészeti és egyéb kreatív megoldásokat is kínálnak.

 

Számos olyan légikikötő vár ránk szerte a világon, melyekért már önmagukban is megéri utazni:

 

1. Helsinki repülőtér, Finnország: az északi dizájnnal rendelkező finn repülőtér valódi kuriózum. Egész évben nyitva tartó karácsonyi “kiállítás” és hangulat várja az ide érkezőket és az innen indulókat. Ha a nyári időszakban ünnepi hangulatra vágyunk, akkor ezt a repülőteret ajánljuk.

A repülőtér 24 órában elérhető művészeti galériával, egy közeli repülőmúzeummal, szobrokkal és egy meditációs térrel (Aukio) invitálja az utasokat. Az Aukio egy nyugtató oázis, amelyet a finn természet ihletett. Egy 360 fokos, ívelt LED-képernyőből áll, amelyet az évszakokat bemutató hangulatképek töltenek meg. A repülőtéren továbbá szabadon jógázhatunk az erre kijelölt teremben, valamint külön wellness részleg is rendelkezésre áll.

 

2. Hamad nemzetközi repülőtér, Katar: a katari Hamad repülőtér üvegkeretes, sivatagi kilátással várja az át- vagy ide utazókat. Az indulási kapuk mellett az utasok szeme elé mesterséges lagúnára nyíló, pazar kilátás tárul. A repülőtéren idén is sok új projekt készül. A bővítés középpontjában egy új, 10 ezer négyzetméteres fedett trópusi kert és egy 268 négyzetméteres vízi látványosság áll. 

A Vitality Wellbeing fitneszközpont is itt található, ahol az utazók edzeni és relaxálni is tudnak. Egy 25 méteres, fedett úszómedencéből vagy akár hidroterápiás kádból is nézhetjük az érkező és induló gépeket, míg az átszállásra várók alvókapszulákban pihenhetnek. 

 

3. Pekingi Daxing nemzetközi repülőtér, Kína: ez a világ legnagyobb repülőtere, de számos egyéb különlegességet is felfedezhetünk. A 2016-ban elhunyt iraki-brit építész, Zaha Hadid álmodta meg a világ egyik legszebb, csillag alakú repülőterét, amely öt összekapcsolt csarnokkal rendelkezik. A létesítményben többek között jógatermet, játszóteret és gyógyfürdőt is találhatunk.

Ön melyik repülőtérre lenne a leginkább kíváncsi? 

Bárhová is utazik, kellemes utazást kívánunk, és természetesen ne felejtsen el utasbiztosítást kötni indulás előtt, hogy a pihenését maximális biztonságban élvezhesse:

Utasbiztosítás ONLINE, gyorsan | E-Utas.Hu

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben