A magyarok 2022-ben is rajongtak a horvát térségért

Mindig kössön utasbiztosítást!

Megérkeztek a legfrissebb turisztikai adatok, miszerint rekordközeli számban utaztak a magyarok 2022-ben Horvátországba. Mit jelent ez számszerűsítve? Nos, 2021-hez képest csaknem harmadával több magyar választotta Horvátországot úti célul a múlt évben, ami megközelíti a 2019-es rekordévben regisztrált számokat.

 

A Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi Képviseletének igazgatója által megosztott adatok szerint több mint hatszázezer honfitársunk választotta a horvát lokációt kikapcsolódása színhelyéül, az ott eltöltött magyar vendégéjszakák száma pedig meghaladta a hárommilliót.

 

A jelentés szerint a honfitársaink által legkedveltebb horvátországi helyek dobogójának tetején a Kvarner-öböl régió áll, ahol összesen 850 ezer vendégéjszakát töltöttek el a magyarok, ezt követi az Isztriai-félsziget a maga 650 ezres eredményével, és szintúgy vonzó helynek számít Split-Dalmácia megye is, ahol 538 ezer magyar vendégéjszakát jegyeztek fel 2022-ben. A településeket tekintve nagy népszerűségnek örvendett Rovinj, Crikvenica és Vir, ahol összességében közel 440 ezer magyar vendégéjszaka került regisztrálásra.

 

Fontos információ továbbá a szomszédos országot illetően, hogy idén januártól hivatalos fizetőeszközként bevezették az eurót. Január 15-ig az árakat még mindenütt feltüntették kunában és euróban is, illetve mindkét pénznemben lehetett fizetni, de készpénzes fizetés esetén is már csak euróban adtak vissza. Ezt követően pedig már csak euróban tudunk fizetni, ha Horvátországban vásárolunk. Az el nem költött kunát 2023 végéig fix árfolyamon, költségmentesen lehet átváltani euróra a horvát bankokban és postákon, illetve a Pénzügyi Ügynökség (FINA) fiókjaiban. Ezeken a helyeken 7,5345 kunáért adnak egy eurót.

 

Hétről hétre izgalmas és friss utazással kapcsolatos hírek és információk Instagram oldalunkon: Utasbiztosítás ONLINE, egyszerűen, gyorsan! (@eutas_utazzbiztonsagosan) • Instagram-fényképek és -videók

Várunk benneteket ezen a felületen is! 

 

 

Bárhová is utazik, velünk biztonságban érezheti magát, ha indulása előtt megköti utasbiztosítását, ami csupán pár percet vesz igénybe:  Utasbiztosítás ONLINE, gyorsan | E-Utas.Hu

 

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben