A legkönnyebben elérhető tengerparti nyaralóhelyek Európában

Mindig köss utasbiztosítást!

2024. július 23., kedd

Kisgyerekkel nyaralnál, vagy nem szeretnél repülőre ülni, ezért az is szempont, hogy Budapestről autóval is elérd az úti célt?  Összegyűjtöttünk néhány európai tengerpartot, amelyek pont ilyenek, és ahol minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz.

 

Crikvenica – séták, pezsgő éjszakai élet és napozás minden mennyiségben

Horvátországban minden adott a felejthetetlen nyaraláshoz, hiszen jó néhány homokos partszakasz található. Crikvenica népszerű turisztikai célpont, amely strandjairól, tiszta vizéről és kellemes mediterrán éghajlatáról ismert, ráadásul autóval alig 5 óra alatt elérhető Budapestről. Használd ki a sportolási lehetőségeket, sétálj a hangulatos utcákon, látogass el a történelmi Páduai Szent Antal-templomba, vesd bele magad a pezsgő éjszakai életbe, vagy válogass a helyi piacok friss termékei, kézműves ajándéktárgyai közül!

 

Napospart – az extrém sportok után a frissítő aludttejes specialitás szinte kötelező!

A Balkán-félsziget keleti részén fekvő Bulgária Napospartja extrém sportlehetőségekkel, kávézókkal és remek ár-érték arányú apartmanokkal, szállodákkal várja az ide látogatókat. A bolgárok nyári specialitása vízzel hígított aludttejből készül, benne finomra vágott nyers uborkával, diódarabokkal, kaporral, étolajjal és fokhagymával. A Napospart közvetlen szomszédságában álló ősi városba, Neszebárba is érdemes ellátogatni – az UNESCO 1983-ban vette fel a világörökségi listájára.

 

Korfu – a smaragdzöld sziget

Korfu Görögország nyugati részén, a Jón-tengerben fekvő sziget, mely az országba egyénileg autóval nyaralni indulóknak az egyik legkönnyebben elérhető úticél. Magyarország déli határaitól Igoumenitsa kompkikötőjéig 1050 – 1150 kilométeres távval lehet számolni. Az autós utazás időtartama a magyar határtól hozzávetőlegesen 15-20 óra. Korfun mindenki megtalálhatja a számítását: a természetkedvelők, a történelem szerelmesei és a strandimádók is. A sziget névadója a görög mitológia szerint Kerküra nimfa, akibe beleszeretett Poszeidon, a tengerek istene.

 

Izola – a bájos szlovén óváros

Bár Izola városának strandja kavicsos (strandpapucs viselése erősen ajánlott), ez vajmi keveset von le a vonzerejéből. Az óvárosi rész, a régi halászfalu egy rövid sétával megközelíthető, ahol számos étterem kínál tenger gyümölcseiből készült friss fogásokat, mellé helyi borokat. A parti sétányon egymást érik a fagyizók, cukrászdák, több helyen is kínálják a város specialitását, a csokival, vaníliakrémmel, dióval rétegezett Izolankát.

 

Bibione  – lassan mélyülő tengerpartja ideális a gyerekeknek

Akár gyerekekkel, akár egyedül vagy kettesben vágsz neki az olasz Adriának, Bibione remek célpont. Nem csak azért, mert itt egymást érik a homokos strandok, de sok egyéb szórakozási lehetőséget is találsz gyermekeid számára, csúszdaparkot, vidám- és állatparkot. Ráadásul a kempingektől kezdve az apartmanokon át a szállodákig mindenféle szálláshely megtalálható itt. Kicsit távolabb van, mint a horvát vagy szlovén tengerpart – nagyjából hétórás autóúttal közelíthető meg.

Bármerre is visz az utad, ne feledd, hogy a tengerpart veszélyeket is rejt. A tengerparti nyaraláshoz köthető alap utasbiztosítás általában magában foglalja az élet-, a baleset-, a betegség- és a poggyászbiztosítást. Ezek az utazás, a városnézés, és a fürdőzés során esetlegesen előforduló problémákra egyaránt megoldást kínálnak.

 

Készülj fel utasbiztosítással a nem várt helyzetekre! Használd online utasbiztosítás-kalkulátorunkat, és kösd meg szerződésed kényelmesen, akár közvetlenül az indulás előtt!

 

https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

Kellemes és balesetmentes kikapcsolódást kívánunk!

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben