A legkedveltebb nyaralóhelyek és utasbiztosításkötési szokások a magyarok körében

2024. július 4., csütörtök

 

Tudod már hova utazol 2024-ben? Bár a felmérések szerint a magyarok körében még mindig a klasszikus tengerparti nyaralások vezetik a listát, egyre többen nyitnak a távolabbi úti célok felé is. Összegyűjtöttük, melyek a magyarok kedvenc belföldi és külföldi nyaralóhelyei idén, és választ adunk arra is, miért nem elég, ha utasbiztosítás helyett az Európai Egészségbiztosítási Kártyára hagyatkozunk.

 

Kedvelt úticélok – a Balaton vonzereje semmit nem kopott

A foglalási adatok alapján a horvátországi Kvarner-öböl, Dalmácia és Isztria iránt a legnagyobb az érdeklődés a magyarok körében. Barcelona és Róma szintén nem veszítenek népszerűségükből, és Törökország is egyre kedveltebb üdülési célpontnak számít, akárcsak Egyiptom.

Emellett azonban a Balaton továbbra is nagy kedvenc. A tó környékén a legkedveltebb úti célok: Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle, Keszthely, Balatonboglár, Zamárdi, Fonyód, Tihany és Balatonalmádi. A Balatonon kívül nagy a kereslet Hajdúszoboszló, Szeged, valamint Erdély iránt is.

“Tisztán látszik, hogy idén nő az utazási kedv: az üdülni vágyók több mint fele legalább két alkalommal utazik el 2024-ben minimum egy éjszakára, további negyedük pedig legalább egyszer. A felmérés arra is rávilágított, hogy az utazni vágyók kétharmada nem az időponttól teszi függővé pihenését, míg negyedük kifejezetten a hosszú hétvégéket és az iskolai szüneteket preferálja. A szálláskeresőknek a kritériumok közül legfőképpen az ár és az ingyenes lemondás fontos, a szezonális nyaralások mellett egyre nagyobb teret kapnak a körutak, és a rövidebb, 1-2 napos kirándulások” – nyilatkozta még februárban a Szallas.hu sajtószóvivője, majd hozzátette, hogy az előfoglalók közel fele csak hazai úticélt választ, míg 44 százalék külföldre és belföldre is tervez kirándulást. A maradék 7,5 százalék viszont csak külföldre utazna. Azok között, akiknek számít az időpont, általában az augusztus 20-a környéki napok a legnépszerűbbek.

 

A legkeresettebb biztosítási szolgáltatások

A legkedveltebb szolgáltatás ebben az évben is a poggyászbiztosítás, de jellemző, hogy a külföldre autóval utazók a személygépjárműre is kérnek asszisztencia-biztosítást.

 

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő!

Vannak, akik azért nem kötnek biztosítást, mert elegendőnek érzik az Európai Egészségbiztosítási Kártya védelmét, vagy a bankkártya mellé járó utasbiztosításra támaszkodnak. Az ezekhez járó szolgáltatások azonban többnyire nem érnek fel egy átfogó utasbiztosítási fedezettel. Az Európai Egészségbiztosítási Kártyával csak a helyi társadalombiztosítás által fedezett egészségügyi ellátásra lehetünk jogosultak.

Aki olyan helyre készül, ahol a hazaihoz képest sokszorosába kerül az egészségügyi szolgáltatás, annak érdemes olyan biztosítási terméket választania, amely megfelelő fedezetet nyújt ilyen esetekre. Sportrajongók – ha az alapcsomag nem tartalmazza az emelt szintű kockázatot – normál utasbiztosításuk mellé, pótdíj ellenében több biztosítónál kiegészítő sportbiztosítást is köthetnek, amely fedezetet nyújthat vadvízi evezés, búvárkodás, síelés és más sporttevékenység közben bekövetkezett balesetnél.

 

Utasbiztosítás “az utolsó pillanatban”?

Az utasbiztosítás megkötése online a legkényelmesebb. Így akkor sem kerülünk hátrányba, ha a biztosítást egy nappal az utazás előtt kötjük meg, a kockázatviselés automatikusan megkezdődik az elutazás napjának első másodpercétől, és egészen a hazaérkezés napjáig, illetve a szerződésben általunk rögzített időpontig tart.

 

Bárhová is utazol, feltétlenül utasbiztosítással tedd, amelyre poggyászkár, lerobbant autó vagy magánorvosi ellátás esetén is támaszkodhatsz. Oldalunkon könnyedén, pár kattintással kalkulálhatsz, és online meg is kötheted a legjobb utasbiztosításokat az egész családnak:

 

https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben