A legbiztonságosabb úti célok egyedül utazó nők számára

Ne felejtsünk saját magunk is tenni biztonságunkért és kössünk utasbiztosítást!

Noha családdal, vagy barátokkal közösen utazni fantasztikus élmény, mégis sokan döntenek a magányos elvonulás, a társak nélküli kikapcsolódás, feltöltődés és világlátás mellett. Érdekes, hogy nem csak a kalandvágyó férfiak, de a nők is előszeretettel indulnak útnak a nagyvilágba egymagukban.

 

Szerencsére a legtöbb nő fontosnak tartja, hogy biztonságos helyre utazzon.

 

Melyek azok a helyek, ahova bátran ajánlott nőként is egyedül utazni? A Bounce – a legtöbb országban jelenlévő csomagmegőrző cég – által készített tanulmányban a világ legbiztonságosabb országait vizsgálták.

 

A kutatásban a következőket tartották szem előtt: az erőszakot tapasztalt nők aránya, gyilkosságok női áldozatainak aránya (100 ezer nőre vetítve), biztonsági index pontszám, azon nők százalékos aránya, akik biztonságban érzik magukat éjszaka egyedül sétálva, a nők elleni erőszakkal kapcsolatos attitűdök, a családon belüli erőszakra vonatkozó törvények, a nemek közötti különbség globális index pontszáma, valamint az általános biztonsági pontszám.

 

Íme a top 10-es országlista, ahova nőként is nagy biztonságban utazhatunk, ha szeretnénk egy kicsit elvonulni a világ elől és önmagunkat felfedezni.

Az egyedül utazó nők számára a 10 legbiztonságosabb ország:

  1. Írország (7,88)
  2. Ausztria (7,70)
  3. Norvégia (7,45)
  4. Szlovénia (7,19)
  5. Svájc (7,01)
  6. Spanyolország (6,97)
  7. Portugália (6,88)
  8. Kanada (6,67)
  9. Hollandia (6,15)
  10. Lengyelország (5,97)

 

Kedvünkre válogathatunk tehát, hogy a tenger mellett szeretnénk pihenni vagy éppen az Alpokba indulunk egy kis túrázásra. Egy biztos: ne felejtsünk saját magunk is tenni biztonságunkért és kössünk utasbiztosítást. Ez kalkulátorunk segítségével percek alatt megtehető, akár indulás előtt közvetlenül: https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

 

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben