5 utazási tipp a pünkösdi hosszú hétvégére

Utazásodhoz mindig köss utasbiztosítást!

2024. május 9., csütörtök

A pünkösdi hosszú hétvége ismét egy jó alkalom arra, hogy felfedezz néhány csodás helyszínt. Ha még nem tudod, merre utazz, íme néhány izgalmas célpont és látnivaló, amiket érdemes felkeresni.

 

Prága – Időutazás a cseh fővárosban

Prága romantikus utcái, történelmi épületei és lenyűgöző hídjai ideálisak egy hétvégi városlátogatáshoz. Fedezd fel a várost a Moldva-folyón tett hajókiránduláson, vagy csak sétálj át a híres Károly-hídon!  Az "Ezer torony városa" politikai és gazdasági központ, egyben az UNESCO világörökség része. Olyan kulturális kincsekkel is büszkélkedik, mint a Hradzsin várkomplexum, a Szent Vitus-székesegyház vagy  a gótikus stílusban épült régi királyi palota. A város középkori hangulata, és az építészeti remekművek egyedülálló “időutazós” atmoszférát teremtenek, és akkor a híres cseh sörökről vagy a finom knédliről még nem is tettünk említést…

 

Túra és vitorlázás a Comói-tónál

A Comói-tó térsége kellemes klímájának köszönhetően egész évben kiváló úti célnak számít. A tó formája egy fordított 'Y' betűre hasonlít, vízében pedig egyetlen apró szigetet találunk, a Comacina-szigetet. Az alpesi táj lélegzetelállító panorámát nyújt, a környező villák – mint például a Villa Carlotta és a Villa del Balbianello – pedig szépséges kertjeikkel és művészeti gyűjteményeikkel várják a látogatókat. Remek célpont a 430 méter magas dombon fekvő Baradello torony és a Sentiero Spirito Del Bosco elnevezésű kirándulóhely is, ahol fából faragott alakokkal találkozhatunk. Engedd, hogy hatalmába kerítsen a comói esték egyedülálló hangulata!

 

Montenegró – Fjordok és varázslatos tengerpart

Ha kedved támadt megtapasztalni a balkáni életérzést, mindenképpen látogass el Montenegróba! Kotor az UNESCO világörökség részeként számontartott óvárosa labirintusszerű utcáival, történelmi templomaival és erődítményeivel a középkori Európa hangulatát idézi. A tengerparton tízféle pálmát, mandulafenyő- és olívaligeteket találunk, de láthatunk libanoni cédrust, kaméliát és mimózát is az eukaliptusz és a bougainvillea mellett. Montenegró öble a Kotori-öböl, amely a kontinens legdélebben fekvő fjordja. Az öbölben több szigetet is találunk, ilyen  a Szent György sziget és a Szirti Madonna szigete.

 

Júliai-Alpok – Túracipőt fel!

A Júliai-Alpok az Alpok hegyláncának délkeleti része, Szlovénia legmagasabb hegysége, melynek egy része átnyúlik Olaszországba. Azért is lehet ideális úti cél, mert Budapestről Mariboron és Ljubljanán keresztül autópályán 6-7 óra alatt megközelíthető. A térség a történelmi látnivalók mellett változatos programokat kínál a turistáknak, az extrém sportok kedvelőinek és a wellnessre vágyóknak egyaránt. Érdemes innen ellátogatni a Bohinji-tóhoz, a Bledi-tóhoz vagy a Triglav Nemzeti Parkba.

 

Gödöllői Királyi Kastély

Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélya a pünkösdi ünnepek alatt is minőségi programokkal fogadja a látogatókat. Az impozáns kastély építtetője a 18. század egyik legtekintélyesebb magyar főura, Mária Terézia kancelláriaminisztere, Grassalkovich Antal volt. A család férfiágának kihalása után a kastélynak több tulajdonosa is lett, majd egy belga banktól 1867-ben, a kiegyezés örömünnepe alkalmával, a kincstár megvásárolta a kastélyt, hogy királyi pihenőkastélyként Ferenc József és Erzsébet királynő rendelkezésére bocsássa.

 

Hogy semmi ne álljon a kikapcsolódásod útjába, köss személyre szabott utasbiztosítást!

Utasbiztosítás online, gyorsan, egyszerűen:

https://e-utas.hu/calculation/utas-biztositas

További részletekért fordulj hozzánk bizalommal: tel: +36-1-585-8888

 

Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

 

 

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze a webszervízzel rendelkező, így azonnali fedezetet nyújtó biztosítók utasbiztosítás ajánlatait, kösse meg az Önnek leginkább megfelelőt és utazzon gond nélkül.

pay-pass

Utasbiztosítás gyorsan,
4 egyszerű lépésben

Az utazás és az utazók alapadatainak megadása
Biztosítók ajánlatainak összehasonlítása
A megfelelő biztosítási ajánlat kiválasztása, a szerződés megkötéséhez szükséges további adatok megadása
Online díjfizetés és a biztosítási kötvény kiküldése e-mailben